De Bodegraafse Bandenman staat voor een sterke band..

Zomerbanden.

Het wordt steeds warmer in Nederland en het is daarom belangrijk om op tijd uw winterbanden terug te wisselen naar uw zomerbanden. Deze banden presteren het beste in temperaturen boven de 10 graden en zorgen in zomerse omstandigheden voor de beste grip. Een zomerband heeft een andere rubber samenstelling waardoor hij bij hogere temperaturen stabieler blijft en niet zachter wordt zoals bij een winterband. Dit betekend dat de band minder snel zal slijten maar ook beter blijft functioneren.
Elk voertuig en eigenaar hebben andere behoeften en budgetten waardoor je niet een band als beste kan bestempelen. Wilt u weten wat het beste is voor u kom dan vrijblijvend langs voor een prijsopgaaf en een bakkie koffie.

Winterbanden.

De band die ik alleen nodig heb als ik op wintersport ga toch?  Ja en nee.. Winterbanden zijn al effectief bij temperaturen onder de 10 graden.  De winterband zorgt voor betere bochten stabiliteit en een kortere remweg bij winterse omstandigheden. Winters weer betekend ook regen, hagel, natte sneeuw en bladeren of een combinatie van deze welke we in Nederland zeer veel tegen komen. Een winterband is dan veel effectiever dan een zomerband. Wist u dat in veel landen  winterbanden verplicht zijn in bepaalde maanden. Gebruik deze link voor welke landen dit geld.
Winterbandenregelgeving buitenland.
Twijfelt u nog of u winterbanden nodig heeft, kom dan even langs bij De Bodegraafse Bandenman voor een eerlijk advies.

All-season banden.

De banden die alles kunnen! Nooit geen winter of zomerbanden meer nodig... Dat is wat veel mensen denken, maar dit is helaas niet helemaal accuraat. Ook al is een all-season band een goede oplossing voor veel berijders, het is zeker niet voor elke situatie een oplossing. U moet het zo zien, een all-season band is beter dan een zomerband in de winter en beter dan een winterband in de zomer. Dat betekend dus dat een winterband in de winter nog steeds het beste is en een zomerband het beste in de zomer. Gebruikt u de auto voor  woon-werk verkeer en moet u ten alle tijden de weg op dan kunt u nog steeds het beste winter en zomerbanden aanschaffen. 

De banden tests!!

De befaamde tests waar men elk jaar weer naar uit kijkt. De Bodegraafse Bandenman neemt deze met een korreltje zout, de tests geven een indicatie maar meer ook niet. Veelal zijn de tests in een gecontroleerde omgeving uitgevoerd wat natuurlijk logisch is. Het probleem is alleen dat de banden die onder uw voertuig zitten niet in een gecontroleerde omgeving moeten presteren. Wij proberen dan ook zo goed mogelijk te kijken naar uw verwachtingen, budget en voertuig zodat wij u de beste band toegespitst op uw situatie kunnen aanbieden. Bij De Bodegraafse Bandenman krijgt u dan ook altijd eerlijk en duidelijk banden advies. De meest betrouwbare test welke redelijk objectief wordt uitgevoerd is volgens ons de test van de ANWB.

Koop banden bij de man die ze ook monteren kan!

 

Koop banden bij de man die ze ook monteren kan!